100% natural. Quality Switzerland, very popular i Handicraft Manufacturing .
The ham of Molinari Sempione is good and natural. Pork comes from regions of Switzerland and the additive used is sea salt. The other products used are aromatic herbs and spices from the region.
Pigs were born and raised in Switzerland. They are of the breed of Large White and Duroc. They are fed with corn, barley and whey that are produced in the vicinity.
The Molinari Sempione designation is exclusively for ham, salamettis, coppa and pancetta.
Molinari Sempione preserves the tastes and aromas of the local landscapes thanks to the guarantee of a holy, natural and quality product, with a production made in the Simplon region of Valais. And let's not forget: the dry, cold air of the Alps as well as a lot of patience and love. All these ingredients give the product Molinari Sempione a unique taste.
The different measures taken for the ham Molinari Sempione
Le jambon de Molinari Sempione est une spécialité naturelle, sans conservateurs
Pour atteindre ce but, nous utilisons une méthode de production respectant entièrement les traditions. Nous nous engageons à préserver la délicatesse des jambons Molinari Sempione. Les jambons doivent passer toutes les étapes de production avec succès, afin d’obtenir au final un goût unique, une belle couleur et un arôme clair. Un des prérequis capital pour la production de Molinari Sempione est que l’entier du processus se déroule dans une région délimitée au sud du Simplon.
Du haut de leur 4000 mètres, les montagnes entourant la région du Simplon y apportent un air frais et rafraichissant.
L’air sec et épicé qui traverse les herbes alpines et les mélèzes à l’endroit où s’effectue la production, créée un environnement idéal pour la maturation et l’élaboration des produits de Molinari Sempione.
Les jambons de Molinari Sempione n’ont pas seulement un goût unique. En outre, le jambon de Molinari Sempione est une spécialité naturelle, sans conservateurs ni additifs.